De vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zijn:

  • Energie

Ons lichaam is een groot energetisch vat. Al de processen in het lichaam werken middels impulsen, overdracht, prikkels, opname en afstoten, enz. Zonder energie zou dit niet mogelijk zijn. Voor elk fysiologisch proces in het lichaam is er interactie nodig en zonder energie is er geen interactie.  Elk orgaan heeft energie nodig om te kunnen functioneren maar ook om zijn taak uit te kunnen voeren.  Energie is nodig om emotie te voelen, te reguleren, te verwerken.  Energie is nodig om te kunnen leven.

  • Prikkeloverdracht

Allerhande neurotransmitters, hormonen, enzymen en ga zo maar door, wisselen constant informatie uit en reguleren zo al onze lichaamsfuncties. Via de hersenen en onze organen wordt er door overdracht van stoffen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven. Ook emoties zijn prikkels en geven een lichamelijke (re)actie. Al deze prikkels moeten goed gemanaged worden, anders ontstaat er een disbalans en dus  problematiek.

  • Drainage

In onze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor er problematiek kan optreden of het genezingsproces kan beïnvloeden.

  • Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot problematiek, klachten of ziekte.  Voeding heeft invloed op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door dagelijks gevoed door bijvoorbeeld gedachten, emoties, verwachtingen en overtuigingen van anderen of jezelf. Dit kan je gedachten vergiftigen, je emoties bepalen, je levenslust beïnvloeden, je energie ontnemen.

  • Levenskunst

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden, kun je denk- en gedragspatronen herkennen en veranderen.